• Martina

Pan mrkvový


Pan mrkváček je pánem mezi dortíkama. Šťavnatej korpus, docela zdravej krém a ta chuť! Odpadnete! :)


SUROVINY

  • 120 g vlašských nebo pekanových ořechů (nasekaných nahrubo)

  • 330g najemno nastrouhané mrkvičky

  • 250 g hladké mouky

  • 1 lžička jedlé sody

  • 1,5 lžičky kypřícího prášku

  • 0,5 lžičky soli

  • 1 – 2 lžičky skořice (podle chuti)

  • 4 velká vejce (200 g)

  • 310 g cukru krupice

  • 240 ml rozpuštěného másla nebo slunečnicového oleje

  • 1 lžíce vanilkového extraktu (přírodní)

  • brusinky - nemusíte, ne každý je má rád :)

KRÉM:

  • 250g jemný tvaroh ve vaničce

  • 250g čerstvý sýr (Česká chuť)

  • 125g maslo

  • šťáva z biocitrónu

  • moučkový cukr


POSTUP

- V jedné míse smíchej mouku, sodu, kypřící prášek, sůl, skořici a dej stranou.

- Vejce šlehej asi 1 minutu v robotu, poté asi natřikrát zašlehej cukr a vyšlehej do pěny. Vejce s cukrem musí být našlehaná tak, že nestékají z vařečky a barva bude hodně světlá.



- Poté pomalu přilévej máslo a vanilku, pak mouku zapracuj stěrkou nebo vařečkou. - Nakonec přidej ořechy a mrkev a ručně promíchej. - Takto hotové těsto nalij do formy a dej péct do vyhřáté trouby na 40 minut- ověřte si to špejlí (zapichněte špejli do středu a když ji vytáhnete suchou, máte hotovo).

- Nejlepší je nechat odpočinout do druhého dne a poté zdobit krémem.






Ať chutná! M.

0 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Mechový dort

© 2020 by Martina Fabianová

  • Facebook
  • Instagram